Verwarming

TURN UP THE HEAT
Is het tijd voor een nieuwe verwarmingsketel of wil je overschakelen van mazout naar gas of op een warmtepomp? Graag adviseren we je naar een duurzame, energie en economisch zuinige oplossing voor jouw (t)huis of kantoor.

Herstellingen van je verwarming

Dankzij de jarenlange ervaring van onze monteurs, vormen zowel het vervangen van een verwarmingsketel in een te renoveren gebouw als het plaatsen van een volledig nieuwe installatie in een nieuwbouw, geen enkel probleem.

Wil je een zo laag mogelijke energiefactuur en tegelijk een groot warmtecomfort in je woning? Dan is het kiezen van de juiste verwarmingsinstallatie essentieel.
Onze adviseur komt bij je ter plaatse kijken en bespreekt wat de mogelijkheden zijn rekening houdend met de ruimte, alsook jullie noden en wensen. Dan wordt er een op maat offerte aan u bezorgd zodat je op basis van de juiste informatie een beslissing kan nemen.

We werken met verschillende topmerken zodat we steeds een installatie kunnen aanbieden die bij jouw budget en noden past.

Maar hoe werkt een verwarmingsinstallatie nu eigenlijk? In het kort is het door de samenwerking van de verwarmingsketel, het distributiesysteem en de verwarmingstoestellen dat er een gesloten circuit wordt gevormd, met als resultaat een aangename temperatuur in je woning of kantoor!

  • De verwarmingsketel aangedreven door GAS of MAZOUT of door een warmtepomp, gaat het cv-water opwarmen.
  • Het distributiesysteem verdeelt het water door de leidingen of buizenstelsel over de verwarmingstoestellen.
  • Als het water de verwarmingstoestellen, bv radiatoren bereikt, geven deze warmte af tot de ruimtes in je woning of kantoor naar je wens zijn opgewarmd. Het afgekoelde cv-water gaat dan via de leidingen terug naar de verwarmingsketel.

Bij Calinova zijn we CERGA gecertificeerd. Dit certificaat staat voor kwalitatief technisch vakmanschap. Hierdoor kunnen wij de keuring onmiddellijk mee in orde brengen en kan de distributienetbeheerder vervolgens meteen gecontacteerd worden.
Sneller en voordeliger in tijd én geld!

Doordat wij CERGA gecertificeerd zijn, heb jij als klant recht op een VERVANGINGPREMIE ter waarde van 500€ voor je oude CV ketel op aardgas! Contacteer ons voor meer info.

Jouw bestaande verwarmingsketel zorgeloos en correct laten onderhouden? Onze techniekers worden er helemaal warm van!

Voor een optimaal rendement, het risico op defecten verkleinen en een zo lang mogelijke levensduur van je verwarmingsinstallatie is een regelmatig onderhoud essentieel.
Bijkomend is het wettelijk verplicht.

  • Voor verwarming op gas is een onderhoud om de 2 jaar verplicht voor woningen én bedrijven.
  • Voor verwarming op mazout is een jaarlijks onderhoud verplicht voor woningen én bedrijven.

! Belangrijk is wel dat dit door een erkend technicus dient te gebeuren én die toppers hebben we bij Calinova!

Door onze onderhoudscontracten zorgen wij ervoor dat de verplichte periodieke onderhouden niet vergeten worden. Wij contacteren je, plannen een afspraak in en onze technieker voert het onderhoud correct uit zodat de veiligheid en het rendement gegarandeerd blijven. Tevens ontvangt u een korting op de wisselstukken.
 
Ben je Calinova klant en zit je plots zonder water of verwarming?
Geen paniek, onze technische dienst is 24/7 beschikbaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat…

Op zoek naar een combinatie van KOELEN en VERWARMEN? Dan kan het juiste AIRCOTOESTEL de oplossing bieden! Meer bepaald een lucht-lucht warmtepomp met een binnen en een buitenunit.

  • Om te KOELEN wordt de warmte aan de binnenlucht onttrokken en via de buitenunit afgevoerd.
  • Om te VERWARMEN trekt de buitenunit de warmte van de buitenlucht aan en brengt de warmte binnen via de binnenunit.

Deze mogelijkheid wordt regelmatig gebruikt in combinatie met een bestaande elektrische verwarming, om zo de verbruikskosten te drukken.

Samen bekijken welke mogelijkheden er zijn voor het verwarmen van je woning of gebouw? Contacteer ons.

Wat klanten over ons zeggen

Op zoek naar een integrale oplossing voor je sanitair?

 

Wij stellen jou graag een oplossing op maat, alsook de meest duurzame mogelijkheden voor.

 

AIRCO

verwarming

Verwarming

SAnitair