Van stookolie naar warmtepomp, een duurzame switch?

Van stookolie naar warmtepomp, een duurzame switch?

Denk je eraan om je oude mazoutketel te vervangen? Dan kan een warmtepomp de perfecte manier zijn om jouw woning op een duurzame en innovatieve manier te verwarmen. Maar wanneer kies je voor een warmtepomp en is dit wel degelijk de beste optie? We helpen je graag verder in deze blog!

 

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is één van de meest energiezuinige en milieuvriendelijkste oplossingen om je woning te verwarmen. De installatie werkt op elektriciteit en haalt de warmte uit de omgeving. Een warmtepomp kan warmte winnen uit de bodem of ondergrond, grondwater of zelfs de buitenlucht.

 

Wanneer kies je best voor een warmtepomp?

Het beste moment om over te schakelen naar een warmtepomp is het moment waarop je oude mazoutketel vervangen moet worden. Dit brengt de laagste kosten met zich mee aangezien het weinig aanpassingen aan je huidige installatie vereist.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een warmtepomp wanneer je huis minder goed geïsoleerd is, als je geen grote renovatie wil uitvoeren of als je straat niet over een gasaansluiting beschikt. Dankzij de technologie in de warmtepomp zal deze je woning ook sneller verwarmen dan traditionele verwarmingsinstallaties.

 

 

Wat zeggen onze techniekers?

“De reden waarom ik ga overschakelen naar een warmtepomp is tweeledig. Enerzijds wil ik altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe technieken. Bij mijn thuis heb ik vrij spel om de apparaten te leren kennen zodat ik onze klanten beter van dienst kan zijn. Anderzijds lijkt het mij ook een slimme beslissing aangezien de gasprijzen blijven stijgen. Het is dan ook een geweldige manier om je huis te verwarmen in combinatie met voldoende isolatie en zonnepanelen”

  • Gerry – Onderhoudstechnieker Verwarming

 

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een goed alternatief voor je oude mazoutketel. Dankzij de werking ben je niet meer afhankelijk van fossiele br      andstoffen zoals gas en stookolie. Daarnaast zijn er ook minder onderhoudskosten aan verbonden.

Heb je zonnepanelen op het dak liggen of overweeg je om een installatie te laten plaatsen? Zonnepanelen en warmtepompen gaan hand in hand. Dankzij de opbrengst van je zonnepanelen kan je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Als kers op de taart draag je dan ook een steentje bij naar een groenere toekomst!

 

Heb ik recht op premies?

Omdat Calinova een gecertificeerde installateur is, kan je bij Fluvius een premie aanvragen. Je krijgt de premie niet zomaar, er zijn namelijk een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Enkel geldig voor woningen/appartementen aangesloten op het elektriciteitsnet voor 31-12-2013
  • Het aanvraagformulier moet ten laatste 12 maanden na de factuurdatum toekomen bij netbeheerder Fluvius
  • De warmtepomp moet gebruikt worden om een ruimte en het water te verwarmen

Op zoek naar meer informatie in verband met premies en voorwaarden? Neem een kijkje op de website van de Vlaamse Overheid.

Blaast je oude mazoutketel zijn laatste adem uit? Of heeft hij zijn beste tijd gehad? Misschien zit je wel met een aantal vragen over je oude mazoutketel. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, Calinova staat voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Neem contact op met één van onze experts via:

☎️ 011 68 34 06

📧 info@calinova.be