Calinova en Befutura: jouw perfecte match!

Sinds kort werken we samen met Befutura om jou als klant nog beter te helpen. Graag vertellen we je wat meer over Befutura in deze blog!

 

 1. Wat is Befutura?
 2. Hoe kan Befutura jou helpen?
 3. Met welke renovaties kan Befutura jou helpen?
 4. Wat zijn de voordelen van onze samenwerking voor jou?

Wat is Befutura?

Befutura is een bedrijf dat het comfort en de energie-efficiëntie van je huis verhoogt. Dit doen ze door te onderzoeken hoe je dankzij renovaties kan besparen op jouw energiekosten. Befutura begeleid je dus bij de keuze van de juiste renovaties om een maximaal rendement op je energieverbruik te krijgen.
Hun advies gieten ze in een rapport waarin je ook de geschatte besparingen terugvindt. Het leukste? Deze “energieaudit” is nog maar het begin van hoe Befutura jou kan helpen!

Hoe kan Befutura jou helpen?

Na de energieaudit, helpen ze jou graag om de renovatiewerken soepel te laten verlopen. Ze zorgen ervoor dat de juiste aannemers gecontacteerd worden en volgen de planning tijdens de werken grondig op. Hierdoor vermijd je al snel heel wat stress en gedoe rond de werken zelf.
Naast het begeleiden van de renovatie, bekijkt Befutura ook of je recht hebt op premies en/of subsidies. Kom je in aanmerking? Dan regelen ze met plezier de nodige aanvragen voor jou!

Met welke renovaties kan Befutura jou helpen?

Er zijn drie groepen van renovaties waarmee Befutura jou kan helpen:

 1. Isolatie
 2. Verwarming
 3. Zonne-energie

Welke renovaties voor jou de beste keuze zijn, wordt bepaald op basis van de energieaudit. Zo ben je zeker dat je het beste rendement uit jouw renovaties haalt!

1.   Isolatie

De isolatie van jouw huis is de eerste beschermingslaag tegen zowel de koude en de warmte. Je mag zoveel verwarmen of koelen als je wilt, als de temperatuur niet blijft hangen, dan is het vrij nutteloos. De isolatie van je huis is dus de basis van je energieverbruik.

Befutura helpt je graag met de isolatie van je muren, dak, vloer en kelder. Zo ben je zeker dat de basis goed zit.

2.   Verwarming

Is de isolatie van jouw huis in orde? Dan gaan we kijken naar hoe je jouw huis verwarmt (en eventueel koelt in de zomer). Hierbij is het belangrijk dat de centrale verwarming in orde is. Zo is een oude verwarmingsketel (15+ jaar) vervangen door een nieuwe hoogrendementsketel al een goed begin. Ook de boiler wordt hierbij vaak onder de loep genomen.
Heb je zonnepanelen? Dan kan je kiezen voor een warmtepomp en/of een zonneboiler.

3. Zonne-energie

Zonnepanelen zijn niet enkel goed voor het milieu, maar openen ook een wereld van besparingen voor jou!
Naast rechtstreeks besparen op jouw energiefactuur, maakt zonne-energie het ook interessant om gebruik te maken van een zonneboiler en/of warmtepomp. Beide zijn geweldig om verder te besparen op jouw energieverbruik als de basis al goed zit.

Wat zijn voordelen van onze samenwerking voor jou?

We zouden deze samenwerking natuurlijk nooit aangegaan zijn als er geen voordelen waren voor jou als klant. Laten we ze even op een rijtje zetten:

 • Samen met Befutura kunnen we jou een volledig renovatietraject aanbieden dat verder gaat dan enkel de verwarming van je huis
 • Je krijgt persoonlijk advies gedurende het hele traject
 • De energieaudit is gratis voor Calinova-klanten
 • Befutura werkt enkel met een selectie van de beste partners en aannemers
 • Subsidies en premies worden berekend en aangevraagd door Befutura

Kort samengevat: een totaaloplossing om te besparen op jouw energieverbruik zonder kopzorgen!

Wil je weten hoe het gesteld is met de energie-efficiëntie in jouw woning? Vraag hier een gratis energie-audit aan!