4 redenen waarom je jouw cv-ketel moet laten onderhouden

Het onderhoud van een ketel wordt al eens uit het oog verloren, terwijl het van groot belang is dat dit regelmatig gebeurt. Zo haal je namelijk meer uit jouw cv-ketel en vermijd je dure kosten. We leggen je 4 redenen uit waarom het belangrijk is om jouw ketel te laten onderhouden.

1.    Regelmatig onderhoud van jouw cv-ketel is wettelijk verplicht

Voor een gesloten ketel is het in Vlaanderen wettelijk verplicht om een periodieke controle te laten uitvoeren om de 2 jaar. Voor een open ketel moet dit ieder jaar gebeuren.

Het onderhoud moet uitgevoerd worden door een erkend technicus. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de gebruiker van de cv-ketel hier verantwoordelijk voor is. Woon je bijvoorbeeld in een huurwoning? Dan ben jij als huurder zelf verantwoordelijk hiervoor.

Wil je geen risico lopen? Maak dan snel je afspraak.

2.    Jouw ketel gaat langer mee door regelmatig onderhoud

Door steeds tijdig een onderhoud te laten uitvoeren, verleng je de levensduur van jouw ketel. Dit komt omdat de risico’s op storingen ongeveer 5 keer lager zijn met een regelmatig onderhoud.

De techniekers van Calinova komen bij jou langs om alle onderdelen van de cv-ketel te controleren. Zo wordt ongewone slijtage vermeden en kom jij in de winter niet zonder verwarming of warm water te zitten!

3.    Energiebesparend

Als jouw ketel steeds goed onderhouden wordt, profiteer je van een optimaal rendement. Op deze manier bespaar je tot wel 10% op jouw verwarmingsfactuur. Er zijn dus alleen maar voordelen aan verbonden.

4.    Jouw veiligheid

Wanneer jouw ketel niet goed onderhouden is, zijn er gevaren van koolstofmonoxide. Dit soort gas wordt gevormd wanneer de brandstof niet helemaal verbrandt. De kans dat dit ontstaat is dus veel kleiner bij een goed onderhouden ketel, want zo vermijd je verstopte leidingen of een verouderde ketel.

Tip: je kan je beschermen tegen een koolstofmonoxidevergiftiging door jouw huis steeds goed te verluchten. Daarnaast voorkom je op deze manier ook een vochtige lucht in huis én verlaag je jouw energieverbruik.

Conclusie

Je haalt alleen maar voordelen uit een goed onderhouden cv-ketel. Zo gaat jouw ketel langer mee, je bespaart energie én het is beter voor je eigen veiligheid.

Wil je jouw ketel laten onderhouden? Wij doen dat graag voor jou. Bang dat je het onderhoud uit het oog gaat verliezen door de drukte? Maak dan nu alvast een online afspraak via onze website.